Summer menu is going green!

Summer menu is going green! Już 5. kwietnia wprowadzamy nasze nowe wiosenno – letnie menu. Zgodnie z ideą „Frankie’s is going green!” proponujemy szereg nowych, zielonych smaków.  Od teraz będziecie mieli okazję spróbować połączenia natki pietruszki, mięty i jabłka. Entuzjastów soków warzywnych zapraszamy na mieszankę brokułów, marchewki i selera – witaminową bombę dla organizmu, a dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się promienną cerą przygotujemy sok z selera, jabłka i cytryny.

Nowe smaki uprzyjemniać będą dzień, który warto rozpocząć mrożoną kawą z bananem i miodem. Z kolei do kawy najlepszy będzie croissant z owocową marmoladą.  Na cieplejsze dni polecamy truskawkowo – pomarańczowy sorbet z dodatkiem soku z kwiatu czarnego bzu lub orzeźwiający sok cytrynowo -pomarańczowy z listkami świeżej mięty.

Dlaczego warto? Zielone warzywa i owoce dostarczają, szczególnie wiosną, mnóstwa składników odżywczych i mikroelementów. Wszystko to za sprawą chlorofilu. Zawierają one również enzymy, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, prowitaminę A, witaminy z grupy B oraz witaminy z grupy C, E i K. Zielone soki mają właściwości antynowotworowe, a sam chlorofil działa przeciwzapalnie, oczyszczająco, dodaje energii, regeneruje tkanki, pomaga w walce z anemią, umożliwia skuteczniejsze zrzucenie wagi.

Na wszystkich, którzy odwiedzą nas 5. kwietnia czekać będzie 20% zniżki na całe letnie menu!

Zapraszamy!